Therapie

Lichaamsgerichte therapie – van overleven naar leven

Psychosociale therapie biedt behandeling voor tijdelijke problematiek bij gebrek aan zelfvertrouwen, vitaliteit, zoekend naar je identiteit, stressproblematiek, angst, depressie, rouw en verlies, overprikkeling.

 

Om met moeilijkheden en problemen in het dagelijks leven om te kunnen gaan is het belangrijk dat je in contact staat met jezelf en met de situatie waarin je je bevindt. Door heftige en onveilige ervaringen in ons leven kan het natuurlijke contact met ons lichaam en onze emoties verstoord geraakt zijn. Waarbij schaamte- en schuldgevoelens, ineffectief gedrag of negatieve denkpatronen zijn ontwikkeld, die ons in ons volwassen leven erg in de weg staan. Anders gezegd: wanneer we niet in het huidige moment leven, niet in verbinding zijn met onszelf en de ander, leven we ons leven via het filter van onze ervaringen in het verleden, vooral het filter van een ontwikkelingstrauma.

 

De aanpak is lichaamsgericht, want als je moeilijk met je krachtige of heftige emoties kunt omgaan, of wanneer je angstig bent of depressief, bevindt je lichaam zich in een toestand van disregulatie (je lichaam is “uit balans”). Een paar symptomen van disregulatie zijn: verstoorde slaap- of eetpatronen, angst, paniekaanvallen, compulsief/dwangmatig gedrag, depressie en verslaving. Ook een maagzweer kan een uitingsvorm zijn van een al langere tijd gedisreguleerd zenuwstelsel.

Naarmate je meer naar jezelf leert luisteren, komt je lichaam meer in balans, raakt je zenuwstelstel steeds meer gereguleerd. Naarmate je zenuwstelsel meer gereguleerd raakt, wordt het gemakkelijker naar jezelf te luisteren waardoor je weer perspectief in je leven ervaart en met zelfvertrouwen stappen kunt zetten. Ondersteunend aan de therapie kan ik gebruik maken van het safe & sound protocol waardoor het herstel soms sneller gaat.

 

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van chronische stress/burn-out, overspannenheid en angstgerelateerde klachten. Ook met vage lichamelijke klachten of met klachten waarvan iedereen zegt “dat ze tussen je oren zitten” nodig ik je uit een kennismaking te plannen.

 

De therapie is niet protocollair, het wordt in overleg volledig op maat en persoonlijk gemaakt. Ik werk lichaamsgericht en combineer meerdere therapievormen. Mijn aanpak is holistisch, dat houdt mede in dat ik zowel top-down als bottum-up werk. Methodes die ik gebruik: focussen, emotion focused therapy (EFT), transactionele analyse (TA), acceptance and commitment therapy (ACT), interventies gebaseerd op de polyvagaal theorie, IEMT, CSR-methode, inspanningsfysiologie, systemisch en energetisch werk.

 

Doorgaans kun je binnen een aantal dagen of weken terecht.

 

Artikel chronische stress Marianne Geersing

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP!

Wil je meer informatie of een gesprek inplannen? Laat je gegevens achter en ik neem snel contact met je op.

  INVESTERING

  Particulieren:

  Voor particulieren geldt voor coaching een tarief van € 125,00 inclusief BTW per gesprek (van max. 1,5 uur) als er door de werkgever geen vergoeding wordt gegeven. Kosten zijn inclusief voorbereiding en materiaal.

   

  Voor particulieren geldt voor therapie een tarief van € 100,00 vrijgesteld van BTW per uur. Psychosociale therapie wordt door de meeste verzekeraars (deels) vergoed als complementaire zorg vanuit de aanvullende verzekering, een overzicht vind je hier. Ook kun je via de Zorgzoeker van jouw zorgverzekering checken of mijn hulpverlening onder hun vergoedingsregeling valt.

  Zakelijke markt:

  Voor de zakelijke markt wordt er altijd vooraf overlegd, waarna een offerte wordt uitgebracht op basis van de wensen en het tarief. Richttarief: € 140,00 per uur. Kosten zijn exclusief 21% BTW en reiskosten, inclusief voorbereiding en materiaal.