Kerntalenten

Leer jezelf in alle facetten kennen

Kerntalenten weerspiegelen je aard, je potentieel én je intrinsieke motivatie om kennis en competenties te willen verwerven en om jouw aanleg, persoonlijkheid en talenten te ontwikkelen. Kerntalenten zijn jouw set van sterke en minder sterke eigenschappen.

 

Je favoriete speelgoed en de spelletjes die je als kind het liefst deed, zeggen alles over je kerntalenten. Een kind wordt niet creatief door met Lego te spelen maar speelt graag met Lego omdat het creatief is. ‘Spelen met Lego’ spreekt je aard, potentieel en intrinsieke motivatie aan om functionele dingen te creëren. Dit inzicht, dat kinderen hun persoonlijkheid veruiterlijken in de keuze van hun speelgoed, activiteiten en sport, bleek de sleutel die geleid heeft tot deze methode.

 

Wanneer je je kerntalenten kent, kun je bewustere keuzes maken die echt bij je passen. Als je je sterke kerntalenten kunt inzetten krijg je daar vanzelf energie en zelfontwikkeling voor terug. Je komt makkelijk in de ‘flow’ en ervaart persoonlijke en professionele voldoening. Een situatie of opdracht waar je je sterke kerntalenten niet kunt inzetten, leidt snel tot verveling en het gevoel iets te missen. Een situatie of opdracht waarin je vooral je kleine kerntalenten moet aanspreken, vraagt veel extra energie. Het zal je moeilijk vallen om in zo’n situatie echt uit te blinken. Vaardigheden die niet door jouw kerntalenten worden gedragen, zijn veel moeilijker aan te leren en geven je minder voldoening. Bovendien leiden ze zelden tot meer dan een gemiddeld niveau. De tijd en energie die je investeert in de ontwikkeling en ontplooiing van je sterke kerntalenten levert je altijd prima resultaten op.

“De KernTalenten-methode de eerste methode die ik tegenkom die in mijn ogen de complexiteit, intensiteit en gedrevenheid van hoogbegaafde volwassenen kan behappen”, aldus Rianne van de Ven directeur Hoogbegaafd in bedrijf. “Uit deze methode komt een dermate gedetailleerd beeld dat recht doet aan de vele facetten van een hoogbegaafd persoon.” Een kerntalenten-analyse kan ook een verklaring bieden voor waar het in jouw (arbeids-) verleden is misgegaan, waarom die burn- of bore-out optrad. De methode geeft namelijk ook voortreffelijk inzicht in waar jij energie van krijgt en waar jij energie aan verliest.

De analyse biedt belangrijke inzichten om beslissingen over je toekomst op te baseren. Wat heb jij absoluut nodig om in je werk gelukkig te zijn? Welke aspecten moet je vooral zien te vermijden? Waar liggen jouw grenzen? Welke studie is voor jou passend? Welke talenten kun jij tot excellentie ontwikkelen?

De kerntalenten analyse zet ik vaak in als onderdeel van een traject. Zowel in coach- als in therapie trajecten. Ook in therapie trajecten kan het heel helpend zijn om jezelf beter te leren kennen, om te weten wat je talenten zijn en wat je energiegevers en -vreters zijn. Dit zijn allemaal hulpbronnen om meer in balans te komen. Investeer één keer in een analyse waar je de rest van je (werkende) leven op kan bouwen.

STANDAARD

 • Afname KTA vragenlijst (online): duur ca. 0,5 uur
 • KTA gesprek: ca. 3 uur
 • Grafiek van al je kerntalenten
 • Bespreking van je kerntalenten in persoonlijk gesprek: 1,5 uur
 • Overzicht van je kerntalentenconstellatie
 • Rapport: levenslang te gebruiken bij (loopbaan)keuzes maken

€ 1250 incl btw particulieren

€ 1400 excl btw zakelijk

UITGEBREID

 • Afname online KTA vragenlijst: duur ca. 0,5 uur
 • KTA gesprek: duur ca. 3 uur
 • Grafiek van al je kerntalenten
 • Bespreking van je kerntalenten in persoonlijk gesprek: 1,5 uur
 • Overzicht van je kerntalentenconstellatie
 • Rapport: levenslang te gebruiken bij (loopbaan)keuzes maken
 • 2 verdiepingsgesprekken

€ 1500 incl btw particulieren

€ 1840 excl btw zakelijk

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP!

Wil je meer informatie of een gesprek inplannen? Laat je gegevens achter en ik neem snel contact met je op.

  INVESTERING

  Particulieren:

  Voor particulieren geldt voor coaching een tarief van € 125,00 inclusief BTW per gesprek (van max. 1,5 uur) als er door de werkgever geen vergoeding wordt gegeven. Kosten zijn inclusief voorbereiding en materiaal.

   

  Voor particulieren geldt voor therapie een tarief van € 100,00 vrijgesteld van BTW per uur. Psychosociale therapie wordt door de meeste verzekeraars (deels) vergoed als complementaire zorg vanuit de aanvullende verzekering, een overzicht vind je hier. Ook kun je via de Zorgzoeker van jouw zorgverzekering checken of deze praktijk onder hun vergoedingsregeling valt.

  Zakelijke markt:

  Voor de zakelijke markt wordt er altijd vooraf overlegd, waarna een offerte wordt uitgebracht op basis van de wensen en het tarief. Richttarief: € 140,00 per uur. Kosten zijn exclusief 21% BTW en reiskosten, inclusief voorbereiding en materiaal.